Intrebari frecvente

Ai nelamuriri legate de campania „Magia unei biblioteci”? S-ar putea sa gasesti raspunsul la intrebarea ta mai jos.
Inapoi la campanie

Ce este „Magia unei biblioteci”?

„Magia unei biblioteci” este o campanie initiata de biblioteca publica Bookster, realizata cu ajutorul Teach for Romania. Obiectivul nostru este sa construim biblioteci in scoli aflate in medii vulnerabile din Romania. Aparuta in 2016 si aflata la a doua editie, campania este o modalitate prin care aducem lectura mai aproape de copii si luam parte la crearea unui viitor mai bun.

Cum au fost alese scolile?

Pentru ca schimbarea se face pas cu pas, impreuna cu Teach for Romania, partenerii si prietenii Bookster am ajuns la o lista de 70 de scoli, dintre care 49 fac parte din comunitatea Teach for Romania. Daca vrei sa stii la cine poate ajunge cartea donata de tine, ai lista aici. Daca ai vreo alta propunere de scoala, ne poti lasa un mesaj pe adresa citesc@bookster.ro.

Cum ma pot implica?

Poti ajuta in cadrul campaniei „Magia unei biblioteci” prin donarea unei sau mai multor carti. Daca ai o idee si vrei sa te implici si altfel in campanie, ne poti trimite un mesaj cu propunerea ta la: citesc@bookster.ro.

Ce carti pot dona?

Nu este necesar ca acestea sa fie carti noi, atat timp cat se afla intr-o stare buna. De asemenea, pentru ca ne dorim ca bibliotecile sa fie potrivite comunitatilor in care vor fi construite, titlurile adecvate sunt cele pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani. Daca vrei, te poti inspira pentru ajutor din recomandarile profesorilor.

Cine poate dona?

Orice persoana, indiferent daca este deja bookster sau nu. Daca iti doresti sa te alaturi comunitatii Bookster si sa fii la curent cu viitoarele initiative de incurajarea lecturii, iti poti crea un cont gratuit pe bookster.ro/register

Unde donez?

Perioada de donatii carti s-a incheiat. Daca doresti sa donezi in continuare carti pentru copii, te rugam sa le trimiti direct la sediul nostru din Str. Maior Gheorghe Sontu nr. 6, sector 1, Bucuresti.

Unde pot vedea rezultatul implicarii mele?

Vom adauga informatii si poze cu bibliotecile si elevii scolilor partenere, pe Facebook si pe site-ul campaniei, in urma incheierii acesteia.